Tom pufaie din tigara electronica Eleaf Ijust 2 Sub Ohm. Brusc, ochii i se incruciseaza, parul i se ridica in cap si aburul incepe sa ii iasa prin urechi.

tigara electronica

Doar ca el este norocos – altii au patit-o mult mai rau, asa cum puteti observa in urmatorul video:

Nici chiar asa!

Acum serios, in timp ce multi oameni de stiinta cred si au demonstrat ca tigarile electronice sunt o alternativa mult mai buna si mai sigura pentru fumatorii actuali care nu vor sau nu pot sa renunte la fumat trebuie sa fim constienti ca tigara electronica nu este perfecta si poate cauza unele efecte secundare.

Cand schimbam fumatul clasic cu tigara electronica e posibil sa apara anumite efecte secundare. Din fericire, acestea au fost sudiate bine, si majoritatea sunt usoare si temporare.

Efectele adverse ale Vapatului: Ce spun cercetatorii

Studiul condus de Dawkins si Etter descopera ca principalele posibile efecte secundare sunt tusea si iritatia gatului insa ambele in forma usoara si trecatoare. Mai departe studiile conduse de Caponetto et. al. si Bullen et al. ambele aleatoare si controlate clinic, nu au gasit nici un efect advers grav in nici un grup de utilizatori. Polosa (si altii) au fost de acord, afirmând că:

Utilizarea unei tigari electronice a scazut considerabil numarul de tigari fumate fara a cauza efecte adverse serioase fumatorilor care nu doresc sa se lase de fumat.

Faraslinos et al intr-un studiu la care au participat 19,000 de utilizatori a descoperit mai multe efecte adverse dar a indicat deasemenea ca majoritatea sunt doar temporare:

O proporție substanțială de utilizatori a raportat reacții adverse, care au fost în general ușoare și, în cele mai multe cazuri rezolvate parțial sau complet după perioada inițială de trecere la tigara electronica ... beneficiile pentru sănătate sunt substanțiale si depasesc posibilele efecte adverse, în special pentru cei care au inlocuit complet fumat-ul clasic cu o Tigara Electronica.